TÆNKETANKEN FUNUS IMAGINARIUM

består foruden af en repræsentant for Das Beckwerk af studerende ved og nyuddannede kandidater fra hhv. Københavns og Syddansk Universitet. Tænketanken er blevet oprettet med det formål at assistere den kunstneriske og politiske virksomhed Das Beckwerk i refleksionen over begravelsen af Claus Beck-Nielsen - Funus Imaginarium - og udgøres af:

Mikkel Krause Frantzen
Kandidatstuderende i litteraturvidenskab, Københavns Universitet

Sara Dahlstrup Mogensen
Kandidatstuderende i filosofi, Københavns Universitet

Mie Thorning Christensen
Cand.mag. i kunsthistorie, Københavns Universitet

Sisse Markvardine Kirkegaard
Cand.mag. i litteraturvidenskab, Syddansk Universitet

På seminaret vil tænketanken være repræsenteret ved oplæg af hhv. Mikkel Frantzen og Sara Dahlstrup Mogensen:

Mikkel Frantzen: Danmark, Egypten, Haiti - t/r - Om Moses, Muhammed, Antigone og Zombierne Claus Beck-Nielsen Et oplæg i to dele. Første del giver et (utopisk) bud på, hvad Kairo-krisen og Das Beckwerks just overståede rejse til Egypten betyder i sammenhæng med Funus Imaginarium. Det interessante synes ikke kun at være den Egyptiske stats overdrevne reaktion og diktatoriske klarsyn, men også landets oldgamle historie, inden for hvilken Mumier og Moses er markante skikkelser. Det synes at være tid til at Das Beckwerk gentager den bibelske Exodus og deler vandene. Den anden del forfølger den intuitive idé, at Das Beckwerk i sin helhed gennemløbes af en zombieficeringsproces. At Claus Beck-Nielsen er en zombie. Men hvad betyder det, hvad er meningen med det, og hvilke konsekvenser har og får det? Med afsæt i den franske psykoanalytiker Jacques Lacans Antigone-læsning og Haitis zombiemytologi tænkes der over, snarere end svares der på, dette.

Sara Dahlstrup Mogensen: Fra spidsnæset kontrol til organiseret ikke-identitet - om mobilisering og fællesskabelse Der lægges op til at tænke Funus Imaginarium som en begivenhed, der markerer en overgang fra Das Beckwerks og den navnløse leders soloudbrud af identiteten til en endnu ukendt mangfoldiggørelse og transformation af denne afsked og tilblivelse. Da en sådan transformation ikke kan forventes at ske spontant, må spørgsmålet være 'hvordan det skal gøres' (snarere end 'hvad der skal gøres'): Hvordan involvere andre, alliere sig med andre, organisere sig - uden at havne i moralisme, populisme eller despoti? Nøgleordene i oplægget er sårbarhed, eksponering og mobilisering. Snarere end at lade manglen på identitet støde ind i Systemet udadtil, ønskes der her en åbning af (gårsdagens?) identitet, denne sorte boks, der så længe har hjulpet med at holde på formerne og abstraktionerne. Bag sidstnævnte ligger noget af det skjult, der allerede i 'demokratiets vugge' blev bandlyst fra den eksklusivt-abstrakte politiske forsamling og således berøvet en stemme: den privat-økonomiske sfæres små og store bevægelser.




Læs mere om tænketankens medlemmer og deres arbejde på Funus Imaginariums hjemmeside:
http://funusimaginarium.com/?side=funusthinktank